Търсене в този блог

понеделник, 20 февруари 2012 г.

Светлана Костова: В Ботевград дойдох при непознати, а си тръгнах с приятели - Botevgrad.com



Светлана Костова: В Ботевград дойдох при непознати, а си тръгнах с приятели

"Изкуството сближава хората, защото аз дойдох в Ботевград при непознати, а си тръгнах с приятели", това сподели след приключване на изложбата в зала "Орханиец" в Историческия музей Светлана Костова.
Тя предлага на ботевградчани своите произведения, които са направени изцяло от вълна. Сред тях е цветен килим, който е завършен в деня преди изложбата. "Направен е от множество цветни топчета, като за направата на всяко са необходими поне 15 минути. В основата съм вложила канап от Юта, на който са навързани всички елементи. Багрилата са естествени, но използвам и изкуствени бои, защото естествените багрила имат пастелни тонове. Понякога цветността е важна, за да изразя вдъхновението си", сподели Светлана Костова.
Сред експонатите правят впечатление и цветни шалове, чанти и декоративни елементи, които всяка жена с удоволствие би носила. Изложбата ще е на разпложение до 20 март, съобщиха организаторите.

Етикети към тази новина:
Светлана Костова приложни изкуства

2 коментара:

  1. Отговори
    1. Мило Диденце, благодаря ти от сърце! Благодаря и за пожеланията в СМС-а ти! Откриването мина прекрасно! Запалиха се много деца! Усилията си заслужаваха!

      Изтриване

Translate

Последователи