Търсене в този блог

сряда, 15 февруари 2012 г.

Botevgrad.com :: Приложничката Светлана Костова ще представи изкуството си в Исторически музей – Ботевград (Новини, Местни новини)

Botevgrad.com :: Приложничката Светлана Костова ще представи изкуството си в Исторически музей – Ботевград (Новини, Местни новини)

Новини» Местни новини
  
Приложничката Светлана Костова ще представи изкуството си в Исторически музей – БотевградИзложба на художествен текстил ще бъде подредена в Исторически музей – Ботевград. Тя е озаглавена „Земя на мечти” и е част от инициативата на музея „Салон на изкуствата 2012 год.”. Автор на експонатите е приложничката Светлана Костова. Час преди откриване на изложбата тя ще покаже на желаещите посетители как да направят мартеници от естествени материали за любимите си хора. Обучението започва точно в 16 часа, съобщиха организаторите.
Светлана Костова е изучавала приложна графика и рекламен дизайн в Колеж по мода и дизайн „Св.Ариадна”. Живее в София. Тя изработва уникални бижута, шалове, чанти и други аксесоари от вълнен филц. А на въпроса защо работи точно с този материал, отговаря така: „Вълната е изключително пластичен материал. Наричат я „топлата глина. С нея може да се създаде почти всички и да му се вдъхне живот. Оставям се тя да ме води и тогава създавам най-хубавите неща.”.
Според приложниката ръчно изработените пана и аксесоари носят душата и сърцето на своя създател.
Курсовете, които организира Светлана Костова, са интересни и винаги събират много посетители.
Светлана Костова изложба текстил  

Източник: botevgrad.com
Дата: 15.02.2012, 15:58

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи