Търсене в този блог

понеделник, 20 януари 2014 г.

СЪЗДАВАНЕ НА ПЛЪСТЕНО ПАНО (КАРТИНА) по предварителен проект. КУРС ПО ФИЛЦ.

Изработка на малко цветно пано (картина) от вълна с мокра техника (плъстене) по предварително създаден проект с отчетливи контури и спазване на предварителния замисъл чрез негативен (обратен) метод на орнаментиране. Живописно рисуване с вълна.


Това е един от най-древните методи за изработка на плъсти - килими, дрехи и други изделия, където е необходимо, да се спазят традиционни изисквания за символите и композицията.



От друга страна, той е изключително съвременен с възможността за създаване на истински произведения на изкуството със средствата на текстила.
Вече се използва все по-широко от съвременни художници и дизайнери, които създават предварително проектите си на хартия или компютър.



Участниците ще се запознаят с два от начините да се направи такова произведение и ще изработят своето вълнено пано (картина).






















За да участвате в тази работилница, трябва да имате известен практически опит в плъстенето на вълна.

Необходимо е и да сте предварително подготвени с проект върху картон или лист хартия с размери не по-малки от 30 см и не по-големи от 50-60 см.


Проектът трябва да има отчетливи контури и цветни или монохромни петна









По-добре е да бъде плоскостно-декоративен, отколкото със светлосенки и сложен рисунък. Може да използвате също така модели и шаблони от интернет, списания и др.

Уменията, които ще добиете на тази работилница, могат да ви послужат не само за създаване на пана, но и на възглавници, чанти, шалове, дрехи, килими, декорация. Ще ви споделя и моя опит, и тънкости.

Участниците трябва да си носят две памучни хавлиени кърпи.


Ден: 26 януари 2014, неделя
 Време на провеждане: от 11 до 16  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.
  
 Място на провеждане: София, кв. Суходол
За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66




Напомням на участниците, да си носят някакво пликче, за да отнесат у дома творенията си.

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения. Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.


Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да откриете на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация: http://svetlanaarts.blogspot.com/



Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи