Търсене в този блог

събота, 4 юли 2015 г.

ЧОВЕШКИТЕ РЪЦЕ - в. "Слово плюс", 26 брой


Замисляли ли сте се някога, какво е значението на човешките ръце?
Какво е било за предците ни? Какво е за нас?
В какво се превръща съвременният човек, който не използва ръцете си за нищо друго, освен да натиска бутони и клавиатури? 

Всъщност, използването на ръцете ни, може да бъде изключително вдъхновяващо! 
И източник на благодат!

Тук може да прочетете откъс от есето ми, посветено на човешките ръце, което беше публикувано и в последния 26 брой на вестник "Слово плюс":

"Силата на ръката, на ръцете, подценявана и омаловажавана през последните столетия на човешката история, е време да бъде възродена! Време е да си спомните, каква сила крият ръцете ви, с пълната осъзнатост, че тази сила трябва да бъде овладяна и свързана със сърцето.
Развитието на технологиите е добре да върви успоредно с развитието на човешката физика и умения – онези, които човек извършва със собственото си тяло, включително и великите умения на ръцете!
 „Да вземеш съдбата си в ръце”, казваме. Да, точно това трябва да направите! Да вземете съдбата си в ръце и да не позволявате някой друг да измерва реалността около вас, да определя нейните параметри, да ви казва, какво съдържа тя.
Изследвайте, изследвайте със сетивата си, докосвайте с ръцете си, променяйте, общувайте със Земята, копайте, отглеждайте растения, берете плодовете на труда си!
Докосвайте животни!Докосвайте себеподобните си!Любете се!
Това е смисълът на човешкия живот, това е смисълът на изживяването на реалност!
Направете тази реалност красива!
Усъвършенствайте домовете си, усъвършенствайте градините си, превърнете ги в райски градини! Превърнете тази приказна планета отново в нейното изначално състояние на Рай - рай за живота, рай за онези, които искат да изживеят материална реалност!
Нека разделението на отделни човешки същества бъде олекотено, бъде облагородено чрез докосването и дейността на ръцете ви!

Ваша е силата да превръщате живота си в радост, да създавате красота и хармония в него. И на първо място сред вашите инструменти са ръцете ви, защото те са ръцете на Бога!"


Целия текст може да прочетете в електронен вид на 4-та страница на вестник "Слово плюс", бр. 26/2015 г.: http://www.slovoplus.info/arhiv/11/sp_26-2015.pdf 


Светлана Костова - ЛАнААрт


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи