Търсене в този блог

четвъртък, 10 април 2014 г.

БУРГАС - ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА ЗА ПЛЪСТЕНЕ НА ВЪЛНА *ФИЛЦОВИ ЦВЕТЯ*



Чувствате ли някакъв копнеж, един такъв неуловим, спотаен...? 
Живее ли у Вас едно особено чувство, което пърха в гърдите Ви и прилича на влюбеност? 
Има ли у Вас, едно притихнало желание да направите нещо по-различно в живота си, да опитате нещо ново? 
Искате ли да откриете свои неподозирани или пък неизползвани качества..., които някак си знаете, че притежавате, но досега сте игнорирали? 
Искате ли да изпитате възторга, че може да създавате нещо с ръцете си сами, така както са правили това жените откакто свят светува? 
Искате ли да се изявите като творец, създател на материя и изкуство?!

Ако поне един от отговорите Ви е ДА, то тогава заповядайте да опитате нещо, което може да стане повратна точка в живота Ви и да отключи онази съзидателност, която живее у всеки, но често остава неизползвана! 


Сигурно знаете, че работата със собствени ръце и с естествени материали разтоварва от ежедневния стрес! Тя е радост за душата!

Филцът е едно невероятно разнообразно, интересно и завладяващо текстилно изкуство, което дава изключителна свобода на себеизразяване. Освен това през последното десетилетие той е на гребена на вълната и продължава да предизвиква нестихващ интерес! 



Това занимание е докосване до старинния занаят, който непрекъснато се обогатява. 


• Ще поговорим накратко за вълната - този вълшебен материал и нейното древно и най-модерно приложение - плъстта, позната още под името филц!
• Чрез мокро плъстене от безформената маса на непредената вълна ще сътворим с ръцете си материя! Парче плат, който не е плетен и не е тъкан. Този плат в бъдеще може да превърнете в цвете или някоя друга вдъхновяваща красота.
• Оттук нататък става все по-интересно! Всеки от участниците ще си направи цветя, които приличат на петуния, розичка или мак.




По време на заниманието ще работим с различни видове вълна - обикновена и фина. Всеки ще получи внимание и съвети за най-добро усвояване на техниките и създаване на своите произведения. 


Необходимо е, да си доносете поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете творенията си у дома. 
Донесете и доброто си настроение! :)

Водещ: Светлана Костова
Ден: 10 май 2014, събота
Време на провеждане: от 11:00 до 16:00 часа.
Цена: 50 лв. Материалите са включени в цената.



Място на провеждане: Малката зала на 3-ти етаж на Холистичен център "Магнолия" - гр. Бургас, ул. "Цар Петър 17" (срещу Водната палата - входът е от към бул. "Хр.Ботев").

За записване: Ивелина - 0888 760646
или Светлана - 0878 993866


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи