Търсене в този блог

вторник, 16 септември 2014 г.

ДА СИ НАПРАВИМ ОРИГИНАЛЕН НУНОФЕЛТ ШАЛ! Творческа работилница.



Есента е вече тук. Усещаме я по сутрешната и вечерна прохлада. Все по-често търсим топлината на дрехи и наметки, които лесно да свалим и приберем в дамската чанта в топлата част на деня. Няма по-подходящ аксесоар за това време от красив нунофелт шал или пелерина, които ще ви обгърнат в нежна и деликатна прегръдка, когато ви е хладно. 
Освен ефирен и деликатен, подобен аксесоар винаги е уникален, защото не може да бъде повторен! А когато го създадете със собствените си ръце, ще се изпълвате и с радост и удовлетворение, всеки път, когато го носите!
Искате ли да опитате?




Nunofelt - Nunofilz - Нунофелт е вълшебната техника за плъстене на вълна върху готов плат.
Измислена е преди около 30-на година от една японска и една австралийска художничка. „Нуно“, преведено от японски, означава „тъкан“.

Вълната и използваният готов плат стават едно цяло в процеса на заплъстяване и образуват изцяло нова структура, която има много интересен релеф и окраска.




Най-изисканите и естетични комбинации се получават, когато заедно с вълната се използват тъкани от естествени влакна като вълна, коприна, лен, памук.

При всички случаи крайният резултат от съчетаването е винаги уникален, като произведение на изкуството, което можем да превърнем в аксесоар, пано или дреха.













Това е причината тази техника и създадените чрез нея дрехи и аксесоари да добиват все по-голяма популярност и свои верни почитатели. Защото въпреки забързания и унифициран делник съм убедена, че всеки човек иска да бъде различен и по някакъв начин да изрази своята уникалност.

Или да създаде нещо оригинално и единствено, разкрасено и одушевено от собствените си ръце!

Как?
Ще научите един от възможните начини на тази творческа работилница по филц.
  • Запознаване с техниката.
  • Защо съчетаваме плат и вълна? 
  • Кои платове са подходящи и кои не?
  • Технически и естетически изисквания.
  • Редене на вълната и плъстене - тънкости и особености.




Моля, имайте предвид, че ВРЕМЕТО НА КУРСА ОТ 4 ЧАСА ОБИКНОВЕНО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ОКОНЧАТЕЛНОТО ЗАВЪРШВАНЕ НА ВАШИТЕ ТВОРЕНИЯ и се налага да направите това вкъщи.


Необходими материали за заниманието:
Трябва да си осигурите сравнително тънък плат с рехава структура от естествена материя от коприна, вълна, лен или памук, в краен случай - вискоза. Може да бъде и готов шал с характеристиките, изброени по-горе.

Напомням ви, да си носите поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете у дома творенията си.




Дата: 21 септември 2014 г., неделя
Място на провеждане: София, кв. Суходол
Времетраене: от 11 до 15 часа4 часа.
Цена: 50 лв.
Вълната е включена в цената, платът не е.

За записване и потвърждаване: 
Светлана Костова – тел. 0887 99 31 66, 0878 99 38 66

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

В събота, 20 септември, от 11 часа може да посетите и заниманието по багрене на вълна, коприна и готови изделия от тях. Повече информация може да намерите тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/2014/09/blog-post_9.html 















Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.
Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.



Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да откриете на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация.



Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи