Търсене в този блог

сряда, 12 юни 2013 г.

ИЗРАБОТКА НА ФИЛЦОВА ЧАНТА. Курс по филц за напреднали.

Колко интересно и привлекателно е, да имаш аксесоар, който е единствен, неповторим и при това изработен от самата теб!

Бижу, шал, шапка, чанта, дреха - всичко това е възможно да създадете от вълна в техниката, която е особено популярна през последното десетилетие. Аз обичам да я наричам филц по името, с което за първи път я срещнах, но имената й са много - плъст, кече, фелт... Всички те означават едно - много фантазия, необятни възможности и оригиналност!
А когато бъдат съчетани и с майсторство, резултатът е истинско изкуство!
Има много видове чанти и много начини те да бъдат изработени в тази техника.
В това занимание от курса по филц ще се запознаем с основните принципи на работа, изработката на шаблон и плъстене при работа само с вълна. Ще изработим не много сложен модел с капак и вътрешно джобче (джобчета), като ще имате възможност да варирате донякъде във формата и големината.

Разбира се, това занимание не може дори да спомене, камо ли да изчерпи десетките начини, техники и тънкости, които съществуват при направата на чанти чрез плъстене и създават невероятното многообразие от истински шедьоври в това отношение! То само ще бъде едно докосване до умение или занаят, в които може да се влюбите.

Колкото и вдъхновяващо да е това, приятели, моля ви, имайте предвид, че участието в заниманието все пак предполага наличието на практически опит и добро ниво на умения при плъстенето на вълна.
Времето на курса от 4 часа често недостатъчно за окончателната изработка на вашите прекрасни творения и може да се наложи те да се довършват или доукрасяват вкъщи.
Все пак, най-важното е усвояването на принципите на работа, някои тънкости и практически опит по време на заниманието!
Напомням ви да си носите поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете у дома творенията си.
 
Може да помислите предварително и за дизайна на вашата чанта.
 
Ден: 16 юни 2013, неделя
Място на провеждане: София,
Време на провеждане: от 14 до 18 часа
Времетраене: 4 часа.
Цена: 35 лв.
Материалите са включени в цената.
За записване: Светлана Костова – 0887 99 31 66, 0878 99 38 66

Моля, потвърждавайте предварително Вашето присъствие или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

 
Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.
 
При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни на цена 12 лв/час.
Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html, а програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .
Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения. Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.

Тук може да откриете моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Светлана Костова - ЛАнААрт

1 коментар:

Translate

Последователи