Търсене в този блог

петък, 13 септември 2013 г.

За намерението, фокуса, Закона за привличането и материализацията... или как всъщност стоят нещата :)


 
"Когато фокусът и реалността се подредят в една линия, наричаме събитието синхронност и го възприемаме като част от нашето пътешествие към преживяването на целостта, особено когато изходът е положителен. Ала когато същият този процес на комбинация между сила и фокус се прояви като привидно отрицателна ситуация, то никак не е рядко да чуем ожесточено отрицание на всякаква връзка между мислещия и неговата или нейната материализация на мисълта….

Така, докато се движим през света, ние проектираме енергийния си образ в околната среда. И това, разбира се, привлича хора и ситуации, които спомагат за материализацията на духовната ни същност. Този Закон за привличането не произтича от основаващото се на волята намерение, а от неотменимото намерение на душата, благодарение на което получаваме не онова, което искаме, а другото, от което се нуждаем.” - цитат от Кристин Пейдж, Завръщането на Богинята Майка, изд. Кръгозор, София 2010, с. 39

Такива са нещата J, защото мисията ни на тази земя е да изразим пълнокръвно нашия уникален аспект на Божественото, така че То да се познае чрез нас!

Чрез всеки от нас в Целостта Си!
 
Светлана Костова - ЛАнААрт

4 коментара:

 1. Тази тема изпълва ефира и се избистря като отговор на множеството бури в умовете на доста хора, защо и как така, защо едни са "тук", а други "там", едни са "такива", а други "онакива", защо едно става, а друго не... И къде е "Тайната" !

  ОтговорИзтриване
 2. Изявата на уникалността на всеки от нас естествено изключва сравняването с другите, а оттам и осъждането, защото както казва една моя сияйна прителка, всеки носи своята частица от пъзела, наречен ВСИЧКОТО, КОЕТО Е или ако предпочитате БОГ!

  ОтговорИзтриване
 3. Страхотен цитат, ще си взема книгата!
  благодаря,че сподели!
  поздрави

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Анастасия!
   Книгата е великолепна наистина! Тематиката й е по-скоро за завръщането и приемането на женската енергия, за да може да възстановим баланса и изградим новия свят. И за още мнооого други интересни неща!
   Но този цитат наистина дава отговора, който си задаваме след прочитането на ред други книги и гледането на разни филми от типа на "Тайната" :). Той е зрънцето истина, пропуснато в тях!
   Сърдечни поздрави и от мен!

   Изтриване

Translate

Последователи