Търсене в този блог

вторник, 10 май 2016 г.

Шнурове и елементи за бижута в мокра филц техника

Създаването на по-малки или по-големи обемни форми чрез филц техника е занимателно, но и много практично умение за всички, които искат да опитат да създават нещо с ръцете си. То е неотменима част от познанията, които трябва да притежава всеки, тръгнал да усвоява занаята в изкуството плъстене на вълна.

Наглед прости и достъпни дори за деца, тези умения могат да се усвояват в началото, но могат да са необходими и за много по-сложни проекти. Всичко зависи от въображението и стремежа към усъвършенстване!


Много от хората, които са видели някъде подобни изделия, смятат, че те се правят чрез иглонабиване (needle felting). Чрез плъстене на вълна се създават много интересни малки обемни форми и цветови комбинации. Но показаните тук изделия се създават само и единствено чрез мокро плъстене (wet felting), а не чрез иглонабиване. Иглонабиването е само един изключително малък дял от необятното изкуство, което наричаме плъст, фелт, филц, войлок или кече.


Освен за бижута, подобни филцови изделия, се използват и за обемни декоративни елементи в аксесоари като дрехи, чанти, шапки, колани, както и за артистични творби и интериорен дизайн.

Знанията, които се добиват на тази работилница, могат да бъдат полезни и на всички, които правят мартеници и сезонна декорация!

Ден: 14 май 2016, събота
 Време на провеждане: от 11 до 16  часа
Времетраене: 5 часа
Цена: 50 лв
Материалите са включени в цената.

 Място на провеждане: София
За записване и потвърждаване: 0887 99 31 66

Таксата за участие може да заплатите по избор в брой или с дебитна или кредитна карта на POS терминал на място.
Може да заплатите и предварително чрез PayPal или по банков път, като се свържете с мен, за да Ви дам данните за сметката и да Ви издам фактура.

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

Носете си непременно две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да приберете творенията си у дома.






Много от вас ме питат, колко занимания от курса по филц трябва да посетят. Отговорът винаги е бил - колкото искате! Вие решавате, от кое занимание имате нужда, в кой от обявените дни да дойдете в зависимост от вашата заетост и финансова възможност. 

А можете и да се свържете с мен, и да си "поръчате" занимание в делничен ден или през уикенда, като се договорим в зависимост от моята и вашата заетост. Цената за индивидуалните уроци е същата, както за груповите.

Все пак е хубаво да има известна последователност при избора ви и натрупване на знания от по-малкото към по-голямото.


Информация за работилниците и заниманията на курса по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам, може да намерите на страниците на блога ми 
и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация.

Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи