Търсене в този блог

петък, 20 април 2018 г.

Изработка на плъстен шал в техника "кобуеб" - филц работилница


Наричат тази филцова техника кобуеб, защото структурата на готовата плъст наподобява паяжина или по-скоро красиво вълнисто преплитане на влакната, които могат да бъдат само вълнени или пък съчетания на вълната с коприна, бамбук, соя, вискоза или други влакна, както и ефектни прежди. Финес и блясък в едно!

Повече за тази филцова техника и изделия може да прочете тук: "What is it cobweb felt shawl? * Какво е това кобуеб филцов шал?"


За да участвате в тази работилница, е добре да имате практически опит в плъстенето на вълна!

Ден: 26 април 2017, четвъртък 
Време на провеждане: от 10 до 18  часа.
Времетраене: 8 часа.
Цена: 80 лв.

Вълната и известно количество вискозни влакна и ефектни прежди са включени в цената.

Може да носите и използвате и ваши материали като копринени, ленени, бамбукови, вискозни или други влакна, нишки и ефектни прежди за декорация.

 Място на провеждане: София
Максимален брой участници: 2-ма човека

Телефон за записване: 0887 99 31 66

Всеки от вас ще си тръгне със своя шал, но процесът на изработка е дълъг и често се налага окончателното му завършване да направите в къщи.

Носете си непременно голяма памучна хавлиена кърпа! 
Напомням на участниците, да си носят някакво пликче, за да отнесат у дома творенията си.



За тези от вас, които не са се занимавали с мокро плъстене на вълна, т. нар. "мокър филц", както и за тези, които се учат сами, горещо препоръчвам да посетят въвеждащото занимание от курса по филц, който преподавам от началото на 2010 г. досега.
Има какво да научите, за да избегнете грешките и разочарованията!
Най-скорошното предстоящо занимание е на 25 април 2018 г. от 9 часа. Може да се информирате тук: https://svetlanaarts.blogspot.bg/2018/04/i.html


******

Информация за работилниците и заниманията на курса по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам, може да намерите на страниците на блога ми 
и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация.



Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи