Търсене в този блог

понеделник, 27 май 2019 г.

Създай плъстена картина, пано или декоративна възглавница! Творческа филц работилница.


Искате ли да се научите, как да рисувате с вълна?!
И създаденото от вас да е истинска художествена творба - красива и различна!
Може да я поставите в рамка на стената, може да я окачите оригинално като пано, но може да я превърнете и в красива декоративна възглавница, килимче или аксесоар.

Художествената техника е плъстене на вълна, а това е една от най-интересните и творчески работилници в това древно текстилно изкуство. Наученото освен за картини, килими и интериорен текстил е приложимо при създаването на дизайн и на дрехи, чанти, шалове и други аксесоари. 

Това, което ще научите на това вълнуващо занимание, е как да пресъздадете чрез мокро плъстене един предварително създаден на хартия проект - ваш или чужд. Това е съвсем различно от свободното рисуване с вълна и трупането й върху някаква основа. Целта е да получим истинска картина, а не просто да се упражняваме с цветни петна. 

Работилницата продължава цял ден и изисква усилия, желание и търпение. Научават се много неща и тънкости. Ако сте готови да отделите времето си за това с радост, тази работилница може да бъде изживяна и като арт терапия! 

Не е необходимо да имате художествени умения или да рисувате като школуван художник. Проектът ви може да е ваш, но може да е от интернет или от списание. При всички случаи обаче крайният резултат, създаден от вас чрез плъстене, ще носи своя енергия, визия и особеност, и на практика ще го превърне в оригинално произведение, дори когато е копие или с чужд дизайн!

Макар и трудна материя, вълната е благодатна за творчество и ще ви се отблагодари за любовта, желанието и старанието!

Ако искате да научите моите съвети и опит, ви каня на тази работилница. 

Знанията и уменията, които ще получите, са като добавка към онова, което сами създадете с ръцете си по време на работилницата.
Това прави вашият опит и изжив
яване безценни!
Заслужава си!

Необходимо е да сте предварително подготвени с проект върху картон или лист хартия с размери не по-малки от 30-40 см и не по-големи от 50-60 см.

По-добре е да бъде плоскостно-декоративен, отколкото със сложен живописен рисунък. Може да използвате също така модели и шаблони от интернет, списания и др., които не са с малки и много тънки детайли.

За да участвате в тази работилница, е добре да имате известен практически опит в мокрото плъстене на вълна, което е единствения способ, с който създаваме нашите картини и интериорен текстил в това занимание! Все пак, ако желанието ви огромно, заповядайте и без опит!

Работилницата ще се проведе:

на 1 юни 2019, събота, от 10:30 до 17:30 часа

а за тези, които могат и в делничен ден, също ще се проведе и
на 5 юни 2019, сряда, от 10 до 17 часа

Времетраене: 7 часа
Цена: 80 лв
Материалите са включени в цената.

 Място на провеждане: София
Телефон за записване: 0887 99 31 66


Носете си непременно две по-големи памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да приберете творенията си у дома.

Имайте предвид, че обикновено времето на работилницата за създаване на подобно пано не е достатъчно за окончателното му завършване и може да се наложи да направите това у дома.


******

Обаждайте се, за да заявите Вашето желание за обучение и да уговорим занимание!

******
Информация за работилниците и заниманията на курса по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам, може да намерите на страниците на блога ми 
Може да следите редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите произведения:


Може да станете последовател на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация.


Светлана Костова - ЛАнААрт





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи