Търсене в този блог

събота, 9 ноември 2019 г.

Сухо плъстене на вълна - филц иглонабиване. Въведение.



Искате да изработите подаръци за празниците за скъпите ви хора и най-вече за своите деца със собствените си ръце! Да украсите дома си с фигурки и детайли, каквито не се намират никъде другаде, освен във вашето въображение! Да вложите в тези малки творения любовта, която ви изпълва към милите на сърцето ви хора! 

Чрез сухата техника във филца (dry felting, needle felting) може да изработите освен коледна и новогодишна декорация, също мартеници, великденска или есенна украса за дома, малки играчки, елементи за бижута.
Чрез иглонабиване на вълна може да създадете апликации и дори картини, като ефектът може да е на акварел или маслена картина.

С тази интересна техника може да коригирате грешки при мокрото плъстене или да правите много довършителни работи по отношение на вашите произведения, създадени чрез мокро плъстене на вълна.

Всички тези теми са предмет на работилницата, която предлагам. По време на нея се запознаваме с видовете игли за сухо плъстене и тяхното приложение. Учим се как се рисува с вълна чрез иглонабиване, как се създават малки плоски и обемни форми и фигурки, а в последната част изработваме малка играчка.

Иглонабиването изглежда лесно и достъпно, и в някакво отношение то наистина е такова. Не ви е необходимо специално работно място и физическото натоварване е несравнимо с това при мокрото плъстене на вълна. Има обаче много аспекти, умения, начини на работа, които не са интуитивни и по подразбиране. С една дума - има си тънкости, които може да откриете след много време или пък дори да не успеете да достигнете. Затова този урок предлага много подобни знания и за тези, които вече са открили чара на плъстенето на вълна чрез иглонабиване! Особено важни сред тях са начините на работа, щадящи ръцете и иглите 😉, както и техниките за безопасност.


Заниманието ще се проведе на 
16 ноември 2019, събота, 
от 10:30 до 16:30 часа 
и
на 18 ноември 2019, понеделник,
от 10 до 16 часа

Времетраене: 6 часа.
Цена: 75 лв.
Материалите са включени в цената и направеното си остава за вас!

 Място на провеждане: София

За записване и потвърждаване:
тел. 0887 99 31 66

Tаксата за участие може да заплатите по избор в брой или с дебитна, или кредитна карта на POS терминал на място.
Може да заплатите предварително по банков път, като се свържете с мен, за да Ви дам данните за сметката и да Ви издам фактура.

Заниманието по иглонабиване може да посетите, без да сте идвали на други курсове по плъстене на вълна и без да имате опит. 

***

Информация за работилниците и заниманията на курса по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам, може да намерите на страниците на блога ми 

Обаждайте се, за да заявите Вашето желание за обучение и да уговорим занимание!
Знанията и уменията, които ще получите, са като добавка към онова, което сами създадете с ръцете си по време на работилниците.

Това прави вашия опит и изживяване безценни!

Може да следите редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите произведения:


Може да станете последовател на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация.



Светлана Костова - ЛАнААрт







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи