Търсене в този блог

неделя, 9 февруари 2020 г.

Mокро плъстене на вълна - въведение. I урок от курса по филц.


Искате да започнете нещо ново?! 
Да опитате нова дейност, да започнете да тренирате, да танцувате, да рисувате, да творите с ръце! 
Да открие и развива творческия си потенциал, е едно от предизвикателствата пред съвременния човек. 
Да бъдеш себе си, да бъдеш цялостен и хармоничен, да твориш, да създаваш, носи удовлетворение, което финансите, кариерата, славата и други общоприети измерители на успеха не винаги доставят.  
Да виждаш, как нещо се ражда, поражда и се създава изпод ръцете ти, е част от чудото на живота и материализацията. То винаги е вълнуващо, трепетно и носи радост!

Ако живеете с това усещане и чувствате този трепет и подтик за преоткриване на себе си, може да направите първите си стъпки в едно много различно и благодатно занимание, наричано плъстене на вълна или филц, фелтинг, вилт, войлок, кече.

 Плъстенето на вълна дава необятни възможности за творческа изява, било като хоби, занаят или изкуство. Познато под различни имена у различните народи, за изкуството ПЛЪСТ, ФИЛЦ или ФЕЛТ може да научите в статията ми, посветена на тази тема: http://svetlanaarts.blogspot.com/2013/10/blog-post.html, а в ателието ми ще се запознаете с различни начини и техники на плъстене на вълна.

Може би не толкова вълнуващи, но много необходими са тези знания, които добивате по време на първия встъпителен урок от курса по филц (плъстене на вълна). Помощта и съветите, които получавате, докато правите своите първи стъпки и допускате малки или по-големи грешки, са незаменими! Този урок дава най-важната информация и базови практически умения за мокрото плъстене на вълна. Работим с два вида и два типа вълна като създаваме с тях т. нар. плъст (филц, нетъкан текстил), а накрая за "десерт" изработваме едно фино цвете, приличащо на петуния.

След този урок може да спрете, да продължите сами или пък да надграждате и учите нови, и нови техники с мен. Изборът винаги е ваш! Но докосването до Твореца, който живее у вас, завинаги ще ви промени и ще ви подтиква да го покажете на света! Защото такава е човешката същност!

 Това занимание ще се проведе на:
20 февруари 2020, четвъртък,
от 10 до 16:30 часа
Времетраене на заниманието: 6,5 часа 
Цена: 75 лв
Материалите са включени в цената.
Място на провеждане: София
Телефон за записване: 0887 99 31 66

Носете си непременно две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да приберете творенията си у дома.


******
Информация за работилниците и заниманията на курса по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам, може да намерите на страниците на блога ми  https://svetlanaarts.blogspot.bg/p/blog-page_5.html и  https://svetlanaarts.blogspot.bg/p/blog-page_18.html

Обаждайте се, за да заявите Вашето желание за обучение и да уговорим занимание! Знанията и уменията, които ще получите, са като добавка към онова, което сами създадете с ръцете си по време на работилниците. Това прави вашия опит и изживяване безценни!

Може да следите редовните публикации в профилите ми в Фейсбук и туитър, където може да откриете и моите произведения:Може да станете последовател на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация.

 Светлана Костова - ЛАнААрт 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи