Търсене в този блог

понеделник, 18 март 2013 г.

ИЗРАБОТКА НА ДЕЛИКАТЕН ПЛЪСТЕН ШАЛ в техника кобуеб - КУРС ПО ФИЛЦ.

На 23 март 2013 г., събота, курсът по плъстене на вълна е посветен на една много интересна филцова техника, която позволява създаването на фини и деликатни тъкани, подходящи и за по-топлите сезони от годината, включително и за лятото!


Тази техника на плъстене позволява да създаваме прозрачна и нежна тъкан, която има неравномерна, но красива повърхност, множество изтънени места и дори дупки, но е в същото време е здрава и много красива.
Тя също прилича на дантела. Някои я наричат кобуеб. Но независимо от терминологията, крайният резултат трябва да е съчетава деликатността и здравината на истинска паяжина!


 

Ден: 23 март 2013 г., събота
Място на провеждане: София, кв. Суходол
Време на провеждане: от 10 до 14 часа.
Времетраене: 4 часа.
Цена: 40  лв.
Материалите са включени в цената.

Напомням на участниците, да си носят поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесат у дома творенията си.
Създаването на филцови изделия изисква много време! Затова най-важното е усвояването на принципите на работа, някои тънкости и практически опит по време на заниманията от курса.
Много вероятно е, времето на заниманието да е недостатъчно за окончателната направа на шала. Затова може да се наложи, той да се довършва в къщи!
За записване и потвърждаване: Светлана Костова – 0887 99 31 66, 0878 99 38 66
Моля, потвърждавайте предварително Вашето присъствие или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

 
Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни.

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html . Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.
Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.



Тук може да откриете моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Светлана Костова - ЛАнААрт



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи