Търсене в този блог

вторник, 26 март 2013 г.

ИЗРАБОТКА НА ДЕЛИКАТЕН ФИЛЦОВ ШАЛ в техника кобуеб.


За всички, които не успяха да присъстват на заниманието от курса по филц миналата събота, ще го повторим отново тази седмица на 30 март 2013 г., събота, след редовното занимание на курса по плъстене на вълна.

Заповядайте, да си направите фин и деликатен шал, който може да носите не само през зимата, а през пролетта и есента, дори в прохладните летни вечери край морето или в планината!


Тази техника на плъстене позволява да създаваме прозрачна и нежна тъкан, която има неравномерна, но красива повърхност, множество изтънени места и дори дупки, но в същото време е здрава и много красива.

Може да се каже също, че така създадената вълнена тъкан прилича на паяжина или дантела. Някои я наричат кобуеб. Но независимо от терминологията, крайният резултат трябва да е съчетава деликатността и здравината на истинска паяжина!

Ден: 30 март 2013 г., събота
Място на провеждане: София, кв. Суходол
Време на провеждане: от 14:30 до 18:30 часа.
Времетраене: 4 часа.
Цена: 40  лв.
Материалите са включени в цената.

Максимален брой участници: 4 човека

Напомням на участниците, да си носят поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесат у дома творенията си.


Създаването на филцови изделия изисква много време! Затова най-важното е усвояването на принципите на работа, някои тънкости и практически опит по време на заниманията от курса.

Обикновено времето на заниманието не е достатъчно за окончателната изработка на шала. Затова може да се наложи, той да се довършва в къщи!

За записване и потвърждаване: Светлана Костова – 0887 99 31 66, 0878 99 38 66
Моля, потвърждавайте предварително Вашето присъствие или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

 
Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html . Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.
Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.

Тук може да откриете моите цветни фантазии, сътворени от вълна:
Светлана Костова - ЛАнААрт

2 коментара:

 1. Piękny szal. Duże stoły to podstawa dobrego filcowania - pozdrawiam ... przywędrowałam tutaj z FB :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Dziękujemy, Jotka!
   I utrzymać dobrego filcowania i staram się uczyć ludzi, czego uczę!

   Изтриване

Translate

Последователи