Търсене в този блог

четвъртък, 24 юли 2014 г.

ПЛЪСТЕНЕ С МАЛКИ ОБЕМНИ ШАБЛОНИ - създаване на ароматен вълнен сапун, оригинално цвете и свещник-ваза. КУРС ПО ФИЛЦ.

За всички, които искат да научат нещо различно и с много приложения, съм готова да споделя моя опит и открития в тази насока.Намирам това занимание за много практично, защото дава много възможности за изграждане на малки обемни форми, които е почти невъзможно да създадете по друг начин. Те могат да бъдат използвани за направата на оригинални и много различни цветя, бижута, декорация, да станат част от други аксесоари, дрехи, пана и килими.

Има и доста тънкости, които е добре да се знаят, за да се работи с лекота.


1. Ароматен сапун се облича с вълна.Започваме с едно много приятно приложение на плъстенето :) - облечен с вълна сапун.

Може да се използва за ароматизатор в гардероба, но е подходящ и за къпане, при което добре масажира кожата.

Когато е направен с по-груба вълна има и ексфолииращ ефект.

Сапунът е много приятен за подарък.
Може да се украси с лентичка или панделка.2. Създаване на оригинални цветя и/или елементи за цветя

с различни обемни шаблони

Така получените обемни форми от вълна могат да се използват за създаване на цветя-брошки или да станат част от различни артистични композиции.


Това, което ще научите, е мое лично достижение и опит!http://www.etsy.com/listing/190896732/red-flower-brooch-pin-and-hair-clip-of


http://www.etsy.com/listing/124176735/purple-exotic-felted-flower-brooch

http://www.etsy.com/listing/192792409/fantasy-pink-flower-brooch-pin-of-hand

http://www.etsy.com/listing/153446863/pink-red-petunia-elegant-flower-brooch


   

3. Създаване на оригинална ваза или светилник 

от буркан.
Ден: 2 август 2014, събота
Време на провеждане: от 11 до 16  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Всички материали са включени в цената, но ако имате красив буркан, който харесвате, може да го донесете, за да го превърнете във ваза или светилник.
  
 Място на провеждане: София, кв. Суходол
За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66Напомням на участниците, да си носят някакво пликче, за да отнесат у дома творенията си.

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!
Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 
Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения. Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.

Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.

Светлана Костова - ЛАнААрт

Translate

Google+ Badge

Google+ Followers

Последователи