Търсене в този блог

четвъртък, 3 юли 2014 г.

ИЗРАБОТВАНЕ НА ОРИГИНАЛНО ФИЛЦОВО УКРАШЕНИЕ В ТЕХНИКА ШИБОРИ


Когато навлизате все по-дълбоко в дадена художествена техника, търсите все нови и нови начини да се изразите чрез материала, с който работите. 

Вълната като материал за творчество дава необятни възможности в това отношение и много, много свобода!

Може да се изразявате чрез цвета като в други изкуства.

Но с вълната, освен плоски форми, може да създавате и триизмерни малки и големи форми, обеми и различни структури, които наподобяват такива в природата или овеществяват вашите фантазии.
Именно затова филцът е най-бурно развиващото се текстилно изкуство през последните десетилетия. То заимства техники и прийоми на работа от други изкуства и ги приспособява към своите изисквания, превръщайки ги по този начин в нещо съвсем ново и различно.

Такава именно е и техника шибори, която е изключително многообразна. Тя придава интересни структури и служи за създаване впечатляващи включвания в художествени произведения, дрехи, брошки, шалове, чанти и др.
Тя има различни вариации и е много популярна сред творците в областта на текстилното изкуство.Целта на този мастер клас е да запознае присъстващите с някои основни похвати при създаването на обемни структури при плъстене на вълна в техника шибори.

Дата: 12 юли 2014 г., събота
Място на провеждане: София, кв. Суходол
Времетраене: от 11 до 15 часа4 часа.
Цена: 35 лв.

За заниманието може да си носите парчета тъкан с рехава структура и префелт.

Не забравяйте да си вземете и поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете у дома творенията си.

За записване и потвърждаване: 
Светлана Костова – тел. 0887 99 31 66, 0878 99 38 66

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!


***


Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.
При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 

Повече за курсовете по филц може да видите тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html и тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Информация за редовните занимания на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да откриете на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация.Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи