Търсене в този блог

сряда, 30 септември 2015 г.

НУНОФЕЛТ ШАЛ - творческа работилница

Шалът винаги е бил и ще бъде желан аксесоар за всяка жена. 

Някои шалове са практични, други не толкова :), но винаги искаме те да са красиви, защото освен да топли или покрива части от тялото на жената, шалът допълва тоалета. 

Често играе ролята на акцент, който привлича вниманието или го отвлича :). 

Шалът може да разкаже история или да играе роля :) 

Многоликият шал в зависимост от сезона може да бъде плътен и сгряващ или нежен и ефирен. 

В преходните сезони обаче шалът често играе ролята на самостоятелна дреха. Няма по-подходящ аксесоар за пролетта и есента от красив нунофелт шал или пелерина, които обгърщат в нежна и деликатна прегръдка, когато ви е хладно. 

Nunofelt - Nunofilz - Нунофелт е вълшебната техника за плъстене на вълна върху готов плат.

Измислена е преди около 30-на година от една японска и една австралийска художничка. „Нуно“, преведено от японски, означава „тъкан“.

Вълната и използваният готов плат стават едно цяло в процеса на заплъстяване и образуват изцяло нова структура, която има много интересен релеф и окраска.

Най-изисканите и естетични комбинации се получават, когато заедно с вълната се използват тъкани от естествени влакна като вълна, коприна, лен, памук.


При всички случаи крайният резултат от съчетаването е винаги уникален, като произведение на изкуството, което можем да превърнем в аксесоар, пано или дреха.

Това е причината тази техника и създадените чрез нея дрехи и аксесоари да добиват все по-голяма популярност и свои верни почитатели.

Защото въпреки забързания и унифициран делник съм убедена, че всеки човек иска да бъде различен и по някакъв начин да изрази своята индивидуалност. А подобен аксесоар винаги е уникален, защото не може да бъде повторен!

Когато пък го създадете със собствените си ръце, той ще изразява Вас и ще се изпълвате с радост и удовлетворение, всеки път, когато го носите!

Искате ли да опитате?!

На тази творческа работилница ще научите един от възможните начини да направите своя шал.
  • Запознаване с техниката нунофелт (нунофилц).
  • Защо съчетаваме плат и вълна? 
  • Кои платове са подходящи и кои не?
  • Технически и естетически изисквания.
  • Редене на вълната и плъстене - тънкости и особености.


Моля, имайте предвид, че ВРЕМЕТО НА КУРСА ОТ 5 ЧАСА ОБИКНОВЕНО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ОКОНЧАТЕЛНОТО ЗАВЪРШВАНЕ НА ВАШИТЕ ТВОРЕНИЯ и се налага да направите това вкъщи.

Необходими материали за заниманието:
Трябва да си осигурите сравнително тънък плат с рехава структура от естествена материя от коприна, вълна, лен или памук, в краен случай - вискоза. Може да бъде и готов шал с характеристиките, изброени по-горе.

Напомням ви, да си носите поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете у дома творенията си.Ден: 4 октомври 2015, неделя
 Време на провеждане: от 11 до 16  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Вълната е включена в цената, платът не е.
Ако не успеете да намерите подходящ плат, разполагам с няколко големи памучни шала в бежово и кафяво, чиято цена е 12 лв.

 Място на провеждане: София

Максимален брой участници 3 човека!

За записване и потвърждаване: 0887 99 31 66, 0878 99 38 66

Таксата за участие може да заплатите по избор в брой или с дебитна, или кредитна карта на POS терминал на място.
Може да заплатите и предварително чрез PayPal или по банков път, като се свържете с мен, за да Ви дам данните за сметката и да Ви издам фактура.

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!
Много от вас ме питат, колко занимания от курса по филц трябва да посетят. Отговорът винаги е бил - колкото искате! Вие решавате, от кое занимание имате нужда, в кой от обявените дни да дойдете в зависимост от вашата заетост и финансова възможност. 

А можете и да се свържете с мен, и да си "поръчате" занимание в делничен ден или през уикенда, като се договорим в зависимост от моята и вашата заетост. Цената за индивидуалните уроци е същата, както за груповите.

Все пак е хубаво да има известна последователност при избора ви и натрупване на знания от по-малкото към по-голямото.

Повече за заниманията от Курса по филц (плъстене на вълна) може да намерите тук:


и да следите информацията за заниманията в блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/, като станете негов член и получавате редовни известия за всяка публикация.

Може да следите профилите ми във фейсбук,  Google и Twitter:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи