Търсене в този блог

понеделник, 30 юли 2018 г.

Въведение в мокрото плъстене на вълна. Курс по филц - I-ви урок.




Плъстенето на вълна е занимание, което дава необятни възможности за творческа изява, било като хоби, занаят или изкуство. Познато под различни имена у различните народи, за изкуството ПЛЪСТ, ФИЛЦ или ФЕЛТ може да научите в статията ми, посветена на тази тема: http://svetlanaarts.blogspot.com/2013/10/blog-post.html, а в ателието ми ще се запознаете с различни начини и техники на плъстене на вълна.

Дългогодишният ми практически опит в преподаването на знания и умения за плъстене на вълна роди поредица от занимания, оформени в уроци и творчески работилници. Те се провеждат целогодишно в ателието ми в дните на класическата работна седмица или през уикенда.



Сред примерната програма, от която избирате, какво, колко и кога да посетите, се открояват няколко урока, които горещо препоръчвам на всеки, който има намерение да се захваща с този занаят. Този въвеждащ урок в мокрото плъстене на вълна е именно такъв! Той полага здрава основа и отговаря на много въпроси, като дава липсващата информация за всичко, което сте искали да попитате и не е имало кого! 

Това занимание не е предназначено само за начинаещи, но и за всички, които сами се учат и имат желание да систематизират знанията си, както и за тези, които не са удовлетворени от резултата и осъзнават, че някъде нещо им убягва.

Ако обявените дати за курсове и работилници не са ви удобни, може да се свързвате с мен и да попитате за време, подходящо за вас. Не чакайте "следващия път", защото тогава отново може да сте ангажирани с друго.
Обаждайте се, за да заявите Вашето желание за обучение и да уговорим занимание! Цените за индивидуалните уроци са същите като за груповите. А знанията и уменията като добавка към онова, което сами създадете с ръцете си по време на работилниците, прави вашия опит и изживяване безценни!




Този въвеждащ урок в мокрото плъстене се състои от теоретична и  практическа част.

В теоретичната част говорим за видовете вълна и тяхното приложение, за "подводните камъни" в самообучението, както и за критериите за добре изработено плъстено изделие.

Практическата част има за цел да ви въведе в работата с различните видове вълна.
Изработват се последователно 2 малки парчета плат, т.нар. „нетъкан текстил“ чрез „плъстене“ или "мокър филц" от два различни типа вълна - къделя, наричана още "дарашка вълна" и лента ("топс").

Тези парчета филц може да се използват за в бъдеще за изработка на много други плъстени изделия, както и за усвояването на други техники в заниманията, които предлагам.

Накрая за "десерт" изработваме цвете, приличащо на петуния, което може да превърнете в брошка или друга декорация.




Това занимание ще се проведе на:

4 август 2018, събота, от 9:30 до 16:00 часа

Времетраене на заниманието: 6,5 часа
Цена: 60 лв
Материалите са включени в цената и направеното си остава за вас!
Място на провеждане: София
Телефон за записване: 0887 99 31 66

Носете си непременно две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да приберете творенията си у дома.




******
Информация за работилниците и заниманията на курса по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам, може да намерите на страниците на блога ми 
и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация.


Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи