Търсене в този блог

вторник, 21 януари 2020 г.

ВЪЛНАТА - КАЧЕСТВА, ИСТОРИЯ И ТРАДИЦИИ

Какво не знаем за вълната? 

Нейното съществуване съпътства историята на човечеството и играе съществена роля не само за оцеляването му, но и за човешкото развитие.
Позабравена през последните десетилетия, древната, но и вечна материя преживява своите възходи и падения, но винаги се приспособява към вкусовете и изискванията на хората. 
Груба и здрава или нежна и деликатна, вълната и до днес обгръща телата ни и сгрява домовете ни със своята неповторима естествена красота. Дали ще бъде скромна и незабележима или ярка и стилна, нейната изява зависи от самите нас, от майсторството, вложено в създадените от нея изделия. Защото вълната приема и откликва на нашите намерения, желания и умения на творци!

За "ВЪЛНАТА - КАЧЕСТВА, ИСТОРИЯ И ТРАДИЦИИ" разговаряме в рубриката "Агротема" на 20 януари 2020 г. по АгроТВ с водещата Камелия Карадочева.


Във видеото ще се докоснете до безкрайните възможности на вълната да се превръща в различни дрехи и аксесоари - шапки, шалове, чанти, пантофи, цветя, картини и килими.

Днес вълната става все по-предпочитан натурален продукт за изработка на облекла и аксесоари. Цената й обаче расте, а и суровината трудно се намира на пазара.



Светлана Костова -
LAnAArt
Художник и преподавател на свободна практика в областта на художествения текстил,
Майстор по изработка на художествени тъкани - член на Българската Занаятчийска камара
FB: @LAnAArts


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи