Търсене в този блог

понеделник, 4 февруари 2013 г.

КУРС ПО ФИЛЦ (ПЛЪСТ, ФЕЛТ, НЕТЪКАН ТЕКСТИЛ ОТ ВЪЛНА). Плъстена картина (пано) по предварителен проект.

Изработка на малко цветно пано (картина) от вълна с мокра техника (плъстене) по предварително създаден проект с отчетливи контури и спазване на предварителния замисъл чрез негативен (обратен) метод на орнаментиране.


Това е един от най-древните методи за изработка на плъсти - килими, дрехи и други изделия, където е необходимо, да се спазят традиционни изисквания за символите и композицията.



От друга страна, той е изключително съвременен с възможността за създаване на истински произведения на изкуството със средставата на текстила.
Вече се използва все по-широко от съвременни художници и дизайнери, които създават предварително проектите си на хартия или компютър.



Участниците ще се запознаят с два от начините да се направи такова произведение и ще изработят своето вълнено пано (картина) чрез осъвременения метод.

За целта е необходимо да сте предварително подготвени с проект върху картон или лист хартия с размери не по-малки от 30 см и не по-големи от 50-60 см.

Ден: 9 февруари 2013, събота
Място на провеждане: София, кв. Суходол
Време на провеждане: от 10 до 15 часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.
Курсът по филц за начинаещи се провежда в събота, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.
При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни.

За записване: Светлана Костова – 0887 99 31 66, 
E-mail: svetlanakostova@abv.bg

Моля Ви, да потвърждавате предварително Вашето присъствие!

Участниците трябва да си носят две памучни хавлиени кърпи.

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.
Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.
Тук може да откриете моите цветни фантазии, сътворени от вълна:

http://picasaweb.google.com/svetlanakostova1212
http://www.facebook.com/LAnAArts

http://www.etsy.com/shop/LanAArt

Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи