Търсене в този блог

четвъртък, 9 май 2013 г.

ТЕХНИКИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СЛОЖНИ ФИЛЦОВИ ЦВЕТЯ С РАМКА И КОНСТРУКЦИЯ

 

Изработка на цвете върху рамка и конструкция.

Смесена филц техника.

Тези интересни техники са подходящи за създаване на сложни и обемни плъстени цветя, както стилизирани и плод на фантазията, така и изключително реалистични.
Те са подходящи да предадем красотата на розите, сложната форма и обем на ириса, разнообразието на орхидеите, да претворим цветни клончета или такива, отрупани с плодове.
Придобитите умения и собствената ни фантазия в тази област могат да бъдат използвани за създаване на модни аксесоари, като брошки, цветя за шапки, домашна празнична декорация, сватбени украси и орнаменти, а защо не и предмети на изкуството!
 
 

 
По време на заниманието се усвояват основните принципи на работа за изработка на различни видове листа, тичинки, стъбла, плодчета.

Моля, имайте предвид, че изработката на подобен вид цвете, а още повече цветна композиция отнема много часове, а понякога и дни, затова  довършването му обикновено става извън времето на курса.
Все пак, най-важното е усвояването на принципите на работа, някои тънкости и практически опит по време на заниманието!
 
Напомням ви да си носите поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете у дома творенията си.
 
Ден: 11 май 2013 г., събота
Място на провеждане: София
Време на провеждане: от 15 до 18 часа.
Времетраене: 3 часа.
Цена: 30 лв.
Материалите са включени в цената.

За записване: Светлана Костова – 0887 99 31 66, 0878 99 38 66


Моля, потвърждавайте предварително Вашето присъствие или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!
 
Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни на цена 12 лв/час.
Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html, а програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .
Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения. Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.

Тук може да откриете моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Светлана Костова - ЛАнААрт

 
 

Translate

Google+ Badge

Google+ Followers

Последователи