Търсене в този блог

сряда, 5 март 2014 г.

ДВЕ ТЕХНИКИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЕКЗОТИЧНИ ФИЛЦОВИ ЦВЕТЯ ТИП МОРСКА ЗВЕЗДА, КОРАЛ ИЛИ ХРИЗАНТЕМА. КУРС ПО ФИЛЦ.
Създаването на цветя от вълна чрез плъстене е богат творчески процес, който освен фантазия, изисква и множество технически умения, без които в света на материята е трудно да изразите замисъла си или да претворите многообразието на природата.

Крайният резултат сам по себе си красноречиво разкрива степента на владеене на материала, който никак не е лесен за работа и е нужен голям практически опит за "сприятеляване" с вълната.

Съчетаването на творческа съзидателност, мисъл и майсторство винаги води до създаването на красиво произведение, с душа! Тази вложена енергия му дава дълъг живот и го превръща в харесвано и желано!

В това занимание на курса по филц ще ви науча на две интересни техники за правене на цветя от вълна. Тях също съм открила и разработила сама. Радвам се, да ги споделя!  

Този тип цветни фантазии могат да имат много екзотичен вид на цвете от далечни тропически земи и морета. Могат да приличат на корал или морска звезда. А може да наподобите и хризантема - едно цвете обожествявано на Изток!

 
Ден: 9 март 2014 г., неделя
Място на провеждане: София, кв. Суходол
Времетраене: от 11 до 15 часа4 часа.
Цена: 35 лв.
Материалите са включени в цената.За записване: 
Светлана Костова – тел. 0887 99 31 66, 0878 99 38 66Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 


Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: 
http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html ,

а програмата на курса за напреднали тук:
http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения. Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да откриете на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация: http://svetlanaarts.blogspot.com/Светлана Костова 
ЛАнААртTranslate

Google+ Badge

Google+ Followers

Последователи