Търсене в този блог

понеделник, 20 октомври 2014 г.

ДВЕ ТЕХНИКИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЕКЗОТИЧНИ ФИЛЦОВИ ЦВЕТЯ ТИП МОРСКА ЗВЕЗДА, АНЕМОНА, КОРАЛ ИЛИ ХРИЗАНТЕМА. ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА.
Създаването на цветя от вълна чрез плъстене е богат творчески процес, който освен фантазия, изисква и множество технически умения, без които в света на материята е трудно да изразите замисъла си или да претворите многообразието на природата.

Крайният резултат сам по себе си красноречиво разкрива степента на владеене на материала, който никак не е лесен за работа и е нужен голям практически опит за "сприятеляване" с вълната.

Съчетаването на творческа съзидателност, мисъл и майсторство винаги води до създаването на красиво произведение, с душа! Тази вложена енергия му дава дълъг живот и го превръща в харесвано и желано!
В това занимание на курса по филц ще ви науча на две интересни техники за правене на цветя от вълна. Тях също съм открила и разработила сама. Радвам се, да ги споделя!  

Този тип цветни фантазии могат да имат много екзотичен вид на цвете от далечни тропически земи и морета. Могат да приличат на морска звезда, анемона или корал. 

А може да наподобите и хризантема - едно цвете обожествявано на Изток!

Ден: 25 октомври 2014 г., събота
Място на провеждане: София, кв. Суходол
Времетраене: от 11 до 15 часа, 5 часа.
Цена: 50 лв.
Място на провеждане: София, кв. Суходол

За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!


Участниците трябва да си носят две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесат творенията си у дома.

Всеки от вас ще си тръгне с две цветя, но времето не е достатъчно за окончателното им завършване и те се довършват в къщи.

Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.Светлана Костова - ЛАнААрт
http://svetlanaarts.blogspot.com/

Translate

Google+ Badge

Google+ Followers

Последователи