Търсене в този блог

понеделник, 27 октомври 2014 г.

ИЗРАБОТКА НА ЕЛЕМЕНТИ ЗА ФИЛЦОВИ БИЖУТА В СУХА И МОКРА ТЕХНИКА - ПЛЪСТЕНЕ НА МАЛКИ ОБЕМНИ ФОРМИ.

Знам, че повечето от вас харесват филцови бижута, както и оригиналните съчетания на вълнени елементи с дървени, метални или стъклени детайли. Уникалното естествено излъчване на вълната не може да бъде заменено с нищо!

Много хора се влюбват във филца, виждайки именно филцови бижута.  У тях се разпалва желанието не просто да имат такива, но и да си направят сами подобни.Това занимание от курса по филц ще ви научи, как да изработвате основните форми за бижута.

И както в простотата се крие съвършенството, сигурно сте разбрали, че създаването на едно топче, шнурче или друг елемент, може да е по-трудно от направата на нещо по-голямо и по-сложно. Много хора се сблъскват с непреодолими трудности в това отношение.

Наученото по време на работилницата и прилагането му след това ще ви даде възможността да го използвате като акцент не само при бижутата, но и в различни други изделия като брошки, чанти, дрехи.

Има няколко основни правила и тънкости, познаването на които ще ви позволи да бъдете удовлетворени от резултата при направата на своите филцови бижута. На тях е посветено това занимание:1. Суха техника (иглонабиване). Изработка на плоски и обемни форми. Работа с шаблон.


  • Видове игли за филц. Сечение и номерация. Подложка.
  • Основни начини на работа с игла за филц.
  • Апликиране и плоски форми.
  • Изработка на топче и фигурка по шаблон.
Ще научите и няколко ценни съвета от моя личен опит, като тези например:  • Как да съчетаете изработените плоски и обемни форми могат за да създадете цветя, забавни фигурки на животни, украшения като брошки, гердани, гривни и др. 
  • Как да прикачим окачалка за брошка с игла за филц.
  • Как да поправим грешки и недостатъци, получени при мокрото плъстене.


2. Изработка на основни изходни форми във филца с мокра техника:
- топчета - едноцветни, многоцветни и многослойни;
- производни на топчетата малки обемни елементи;

- едноцветен шнур;
- многоцветен шнур.Напомням ви да си носите поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете у дома творенията си.

Ден: 2 ноември 2014, неделя
 Време на провеждане: от 11 до 16  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.

 Място на провеждане: София, кв. Суходол

За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66


Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .


Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.
Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи