Търсене в този блог

понеделник, 3 ноември 2014 г.

НАПРАВИ СИ ФИЛЦОВО ЦВЕТЕ! РОЗА, КАМЕЛИЯ, БОЖУР и ГЕРБЕР, ЕДЕЛВАЙС ИЛИ ХРИЗАНТЕМА! ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА
Има много начини да се направи цвете от вълна чрез плъстене. По-точно казано, има десетки такива начини! При всяка отделна техника украшението добива съвсем различен характерен вид.

Темите на това занимание от курса по филц са 3 различни техники за създаване на плъстени цветя, но типовете цветя, които може да направите са много повече - рози, камелии, божури цъфнали плодни дървета, еделвайси, хризантеми и дори орхидеи, а цветята от страната Фантазия няма да ги броим! :)  Разбира се, може да направите цвете и чрез "свободна" техника и вдъхновение, но има някои типове цветя, които се правят по точно определен метод и тази конкретна визия на филцовото творение може да се постигне единствено по този начин!Когато говорим за филцови цветя, говорим категорично и само за тези от вълна! 
Ние не работим с готов фабричен плат, с готов филц, а сами създаваме материята, формата и структурата на цветята от безформената маса на непредената вълна!

Знаете ли, че често изработката на едно наистина красиво цвете-брошка от плъстена вълна отнема от 2 до 4-5 часа, а може и повече?! По-важно обаче е, че създаването на такива цветя изисква посвещаване, майсторство и любов, за да бъдат красиви и желани като онези в природата, които ни вдъхновяват!


 
Ден: 9 ноември 2014, неделя
 Време на провеждане: от 11 до 16 часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.

Всеки ще си тръгне с поне 3 различни цветя! 

Довършителните работи по тях и превръщането им в украшения ще направите в къщи.

  Място на провеждане: София, кв. Суходол
За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 


Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.
Светлана Костова - ЛАнААрт

Translate

Google+ Badge

Google+ Followers

Последователи