Търсене в този блог

понеделник, 3 ноември 2014 г.

ШАЛЧЕ, КОЛАН или РЪКАВЕЛИ с КЪДРИ - ТВОРЧЕСКА ФИЛЦ РАБОТИЛНИЦА




Тази техника на плъстене ни дава възможност да създаваме красиви аксесоари и дрехи с къдри, така наречения рюш.

В последно време декорациите с рюш са особено актуални и дават възможност за развихряне на фантазията, а дамите изглеждат с тях по-женствено и романтично.

Това е един интересен урок, подходящ за хора, които са се занимавали вече с плъстене на вълна и имат опит с основни начини на работа в това разнообразно изкуство.


По време на заниманието ще изработим късо или дълго шалче, а по-смелите може да опитат и двоен рюш.

Тесният дълъг шал може да се носи като колан, а вместо шал може да си направите гривни - ръкавели,

Подобен шал може да превърнете и в кокетна чантичка.


Ще разполагате и с копринени, соеви, бамбукови и вискозни влакна, както и разнообразни прежди за украса и допълнителен ефект, като по този начин ще се научите да работите с тях.


Ден: 8 ноември 2014, събота
 Време на провеждане: от 11 до 16  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.

Максимален брой участници: 4 човека

 Място на провеждане: София, кв. Суходол


За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –
0887 99 31 66, 0878 99 38 66


Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!




Напомням ви да си носите поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете у дома творенията си.
Създаването на филцови изделия изисква много време! Затова най-важното е усвояването на принципите на работа, някои тънкости и практически опит по време на заниманията от курса.

Обикновено времето на заниманието не е достатъчно за окончателната изработка на шала. Затова се налага, той да се довършва в къщи!



Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.


Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.



Светлана Костова - ЛАнААрт




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи