Търсене в този блог

сряда, 4 март 2015 г.

ЦВЕТЕ ЗА ПРАЗНИКА! ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА ЗА ФИЛЦОВИ РОЗИ, БОЖУРИ И КАМЕЛИИ.


Обичам цветята във всичките им разновидности, цветове, аромати!

Обичам да ги пресъздавам чрез изкуството на плъстене на вълна, познато и като филц. Развихрям фантазията си, а резултатът винаги е удовлетворяващ. 

Близко до природата или плод на въображението, всяко филцово цвете е уникално! 

Освен че не вехнат, тези цветя от вълна са стилни, оригинални и неповторими! 

Могат да бъдат използвани като брошки-украшения за вашите дрехи, шалове, шапки, чанти, колани, за косата или за декорация.А може да ухаят като истински, ако им добавяте аромата на любимия си парфюм или етерично масло. Това ухание ще бъде трайно дори за най-летливите аромати, защото вълната има невероятното свойство да го запазва с дни.

Аз обичам да оживявам моите рози с истинско българско розово масло, чийто аромат обожавам! Има много начини да се направи цвете от вълна чрез плъстене. По-точно казано, има десетки такива начини! При всяка отделна техника украшението добива съвсем различен характерен вид. 


Това занимание от курса по филц е посветено на моите начини да създавам плъстени рози, но типовете цветя, които може да направите са много повече - божури, камелии, цъфнали плодни дървета и дори орхидеи, а цветята от страната Фантазия няма да ги броим! :)  .


И още едно уточнение:


Когато говорим за филцови цветя, говорим категорично и само за тези от вълна


Ние не работим с готов фабричен плат, с готов филц, а сами създаваме материята, формата и структурата на цветята от безформената маса на непредената вълна!

Знаете ли, че често изработката на едно наистина красиво цвете-брошка от плъстена вълна отнема от 2 до 4-5 часа, а може и повече?! По-важно обаче е, че създаването на такива цветя изисква посвещаване, майсторство и любов, за да бъдат красиви и желани като онези в природата, които ни вдъхновяват! 

За времето на заниманието ще усвоите 3 техники за направата на филцови рози и ще си тръгнете със своите цветя, а довършителните работи по тях и превръщането им в украшения ще направите в къщи.
Ден: 8 март 2015, неделя
 Време на провеждане: от 10 до 15  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.

По случай празника всяка от вас ще получи подарък - изработено от мен цвете-брошка.

 Място на провеждане: София, кв. Суходол

За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 
0878 99 38 66Таксата за участие може да заплатите в брой или с дебитна или кредитна карта на POS терминал на място.
Може да заплатите и предварително по банков път, като се свържете с мен, за да Ви дам данните за сметката и да Ви издам фактура.

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона! Участниците трябва да си носят две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесат творенията си у дома.

Желаещите могат да посетят и работилницата, посветена на техника шибори, което ще се проведе в събота, 7 март 2015, от 11 до 16 часа. Информация може да намерите тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/2015/02/blog-post.html

*** 
Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , 
програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.

***
Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:

Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.Светлана Костова - ЛАнААрт

Translate

Google+ Badge

Google+ Followers

Последователи

NetworkedBlogs