Търсене в този блог

вторник, 12 май 2015 г.

ЕЛЕМЕНТИ ЗА ФИЛЦОВИ БИЖУТА - ПЛЪСТЕНЕ НА МАЛКИ ОБЕМНИ ФОРМИ. Творческа работилница.
Знам, че повечето от вас харесват филцови бижута, както и оригиналните съчетания на вълнени елементи с дървени, метални или стъклени детайли. Уникалното естествено излъчване на вълната не може да бъде заменено с нищо!

Много хора се влюбват във филца, виждайки именно филцови бижута.  У тях се разпалва желанието не просто да имат такива, но и да си направят сами подобни.Това занимание от курса по филц ще ви научи, как да изработвате основните форми за бижута.

И както в простотата се крие съвършенството, сигурно сте разбрали, че създаването на едно топче, шнурче или друг елемент, може да е по-трудно от направата на нещо по-голямо и по-сложно. Много хора се сблъскват с непреодолими трудности в това отношение.
Целта на този урок е, именно да ви научи, как лесно и безпроблемно да създавате малки обемни детайли от вълна чрез плъстене, как да избегнете грешките и как да постигнете съвършени и разнообразни форми.Наученото по време на работилницата и прилагането му след това ще ви даде възможността да го използвате като акцент не само при бижутата, но и в различни други изделия като брошки, чанти, дрехи.
Има основни правила и тънкости, познаването на които ще ви позволи да бъдете удовлетворени от резултата при направата на своите филцови бижута. На тях е посветено това занимание.


1. Изработка на основни изходни форми във филца с мокра техника:

- топчета - едноцветни, многоцветни и многослойни;
- производни на топчетата малки обемни елементи;

- едноцветен шнур;
- многоцветен шнур;

2. Създаване на други производни плоски и обемни елементи, които могат да се превърнат в колие, колан или оригинално украшение.

3. Изработка на халка, пръстен или гривна.

Ден: 16 май 2015 г., събота
Времетраене: от 11 до 16 часа, 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.
Кафето, чая, бисквитите и удовлетворението също!

За записване и потвърждаване: 0887 99 31 66, 0878 99 38 66

Таксата за участие може да заплатите по избор в брой или с дебитна, или кредитна карта на POS терминал на място.
Може да заплатите и предварително чрез PayPal или по банков път, като се свържете с мен, за да Ви дам данните за сметката и да Ви издам фактура.

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

Напомням ви да си носите поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете у дома творенията си.Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 
Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:

http://plus.google.com/u/0/+SvetlanaKostovaLAnAArt

Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.


Светлана Костова - ЛАнААрт

Translate

Google+ Badge

Google+ Followers

Последователи