Търсене в този блог

понеделник, 8 октомври 2018 г.

СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗШЕВНИ ДЕКОРАТИВНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ (ТЕКСТИЛНИ СКУЛПТУРИ) ОТ ВЪЛНА ЧРЕЗ ПЛЪСТЕНЕ. Мастерклас.



От доста години създавам големи безшевни арт структури - плъстени скулптури като облаци, камъни, сърца, планети, тикви. Много от тях създават уют в хотели, детски градини и домове отвъд океана и в България. 




Как изглеждат в интериора на един прекрасен български дом, може да видите в брой 122 от 2016 на списание BRAVACASA България: 
http://svetlanaarts.blogspot.bg/2016/07/lanaart-bravacasa-2016-felt-rocks-by.html, където са снимани подобни камъни, създадени от мен за домакините на тази великолепна къща.


За какво служат и какви характеристики имат, може да видите и в тази моя публикация:




Някои от тези мои произведения са гостували в телевизионните студиа на БНТ и BiT.



Това е една РАБОТИЛНИЦА, в която ще ви запозная с моята техника за създаване големи текстилни обемни форми, които може да наречем и скулптури, и декоративни възглавници :). Те могат да бъдат като големи речни камъни - морени или сърца, кълба, облаци, тюлени, барбарони, тикви, овчици или нещо друго, което ви харесва. Но това могат да бъдат и чисто декоративни художествени произведения, създадени единствено с дизайнерска цел.



Ще ви покажа, как създавам чрез плъстене декоративен камък, облак и голямо кълбо, а вие ще си изберете кое от тях ще направите. Или пък може да развихрите въображението си и да оформите нещо съвсем различно!

Всеки ще получи достатъчно материал, за да изработи средно голяма такава текстилна скулптура от вълна или ако повече ви харесва, нека я наричаме декоративна възглавница за гушкане и седене :)

Споделям единствено моя опит, моите открития и тънкости!


Тази работилница ще се проведе на:

13 октомври 2018, събота, от 10:30 до 18:00 часа 
Времетраене на заниманието: 7,5 часа
Цена: 90 лв.
Материалите са включени в цената и направеното си остава за вас!
Място на провеждане: София
Телефон за записване: 0887 99 31 66

Носете си непременно две по-големи памучни хавлиени кърпи и някакъв плик, за да приберете творението си у дома.

Работилницата изисква практически умения при плъстене на вълна!


Разбира се, времето на заниманието може да е недостатъчно за окончателното завършване на произведенията ви и може да се наложи те да бъдат дозаплъстявани в къщи.

Тези от вас, които не могат да присъстват на тази работилница, могат да се свържат с мен, за да се уговорим за подходящо време.


******
Информация за работилниците и заниманията на курса по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам, може да намерите на страниците на блога ми 
и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:




Може да станете член на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация.




Светлана Костова - ЛАнААрт


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи