Търсене в този блог

събота, 23 ноември 2013 г.

Моето филцово изкуство в ПРЕДКОЛЕДНА ИЗЛОЖБА - ВАРНА - 19.11.-3.12.2013



http://radiovarna.bnr.bg/Events/Pages/predkoledna_izlojba_Darzalas.aspx
http://radiovarna.bnr.bg/Events/Pages/predkoledna_izlojba_Darzalas.aspx


Изложбата ПРЕДКОЛЕДНО с куратор галерия Дарзалас, в която участвам, беше открита на 19 ноември 18:30 в Арт салона на Радио Варна и ще продължи до 3 декември 2013 година.  






В дните преди Коледа Светлината и Любовта се засилват, появява се копнежът да сбъднем нечие красиво желание или някой тайничко да сбъдне нашето.




Тази изложба е мое сбъднато желание!


 



Красиви и топли авторски килими, пана и други арт обекти, създадени от вълна в техника плъсти (филц) е моята част от пъзела на съвместната изложба, която така хубаво съчетава вълна, метал и стъкло в хармонията на уютен дом, огрян от празничните светлини и топлината на огъня. Тази колекция нарекох ПЪТЯТ НА СВЕТЛИНАТА. Тя следва творческите ми търсения, но и отразява символа на празника, който очакваме в края на всяка година.




И както Коледа е наследил един древен празник, в който се е почитало раждането на Новото Слънце, раждането на новата светлина, така в тези дни, които предшестват Рождество Христово, Коледа, ние търсим светлината в нейните многообразни проявления.






Знаете, че има цвят благодарение на светлината и тя се изразява чрез този цвят по различни начини в зависимост от материята, чрез която се отразява и изявява.

 

 
Знаете също, че физиците отдавна доказаха, че светлината е и вълна, и частица, енергия и материя, която реагира на нашето насочено внимание и намерение, като се превръща във видима реалност, която всъщност ние сътворяваме.

 
 


И така е възможно нейното материализиране, преминаването й от идея и художествен замисъл в осъществена реалност, която всеки от нас е претворил по своя начин с материала, с който работи.



 

Всъщност всичко, което може да видите на тази изложба, е излязло от една идея, от сърцата на творците и се е осъществило в прекрасните произведения, подредени в тази зала за обща радост!



Нека се насладим заедно на вълшебството, наречено Живот!

 
 
 
 
Още снимки може да видите тук в Пикаса уеб албуми:
 
 
Светлана Костова - ЛАнААрт



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи