Търсене в този блог

петък, 15 ноември 2013 г.

Плъстено пано РАЙСКИ ПТИЦИ



The text in English is here: 



РАЙСКИ ПТИЦИ - картина (пано), техника мокър филц,
автор Светлана Костова - ЛАнААрт http://www.etsy.com/listing/114498675/birds-of-paradise-felted-art-picture
           

Многоизмерни светове! Взаимнопроникващи се вселени! 
Ярки багри и фантазни форми!




Плаващи птици и летящи риби, които населяват въображението! 

Създадох тази картина от вълна в техника плъсти (филц) в края на 2012 година във време на трепетно очакване на промяна, в която световете се сливат, формите се преливат, а мечтите за по-красив свят стават все по плътни, ярки и красиви.


http://www.etsy.com/listing/114498675/sale-of-felt-art-birds-of-paradise

Леката хаотичност е плод на това време на всеобща промяна и движение във всички пластове на реалността и съзнанието, но тя е и символ на живота - този вечно раждащ и самопораждащ се процес на преминаване на Духа в материя и обратно.
Всъщност темата на паното е празникът на Живота - вечно съществуващ, вълнуващ и красив, цветен и многоизмерен.

Различен за сетивата ни в Проявлението, но и единен в целостта си! 



Раят, към който се стремим, но който всъщност творим! Раят, в който реално живеем!


И този Рай е възможен и достъпен, дори само ако допуснем да променим възприятията си и усетим многоизмерната реалност, в която сме потопени и която всъщност сме ние!


http://www.etsy.com/listing/114498675/sale-of-felt-art-birds-of-paradise
Може да видите тези толкова уникални птици в поредица видео клипове в YouTube: http://www.youtube.com/playlist?list=PLttRvLKj7SJY-_tY4eDYkfP3ZCjsUkwYn .
Когато създавах паното, не бях гледала тези филми. То е плод на чисто вдъхновение! Колко хубаво е, че творението на Майката Природа някак си може да се усети с невидимите сетива, а когато откриеш, че реално съществува, това те изумява! 

Размерът на паното РАЙСКИ ПТИЦИ е 70 x 63 см, дебелина ок. 8 мм.

Материалът е българска вълна, различни видове, повечето от които съм багрила собственоръчно, а някои с естествени багрила. Други са в естествените за вълната бяло и сиво.


Тази творба може да бъде изложена като пано или рамкирана картина.
Може да я окачите, в която посока искате и по начина, по който най-много я харесвате чрез прекарване на рибарска корда, конец или някакво подходящо въженце.
Много подходящо е тази картина да бъде поставена в обемна рамка със или без стъкло. Подобни рамки например има в магазините ИКЕА, макар че там може би няма подходящ размер.
Аз предлагам паното без рамка.

Начини на почистване:
Може просто да почиствате от време на време праха.
Няма нужда от често почистване или пране.
Ако все пак се налага, като всеки текстил, може да изперете плъстта внимателно на ръка при температура до 30 градуса Целзий.
Моля Ви, имайте предвид, че ръчното пране се извършва в студена или хладка вода с нежни перилни препарати, подходящи за вълна. След изпиране изплакнете добре, без да сменяте температурата на водата и добавете малко оцет при последното изплакване в съотношение около 1 супена лъжица оцет на 1 литър вода. Правейки това, може да изплакнете отново с чиста вода, за да премахнете мириса на оцет, ако има остатъчен такъв.

Моля Ви, не извивайте! Оставете да се отцеди и изтискайте внимателно с ръце. Попийте излишната вода с памучна хавлина кърпа. Оставете да изсъхне свободно на въздух в хоризонтално положение.
Моля, не провесвайте паното на простора вертикално.
Не излагайте на директна слънчева светлина.
Може да го гладите под памучна кърпа с или без пара на температура за вълна.

Ако имате още въпроси относно паното РАЙСКИ ПТИЦИ, моля, чувствайте се свободни да ме попитате :).

Паното може да закупите освен от магазина ми LanAArt в Etsy и лично от мен в ателието ми, като при това ще получите голяма отстъпка!
                                          
http://www.etsy.com/listing/114498675/sale-of-felt-art-birds-of-paradise
Tова мое произведение беше показано пред публика по време на изложбата на приложни изкуства, организирана от галерия Дарзалас в Арт салона на Радио Варна в периода от 19.11. до 3.12.2013 г. http://www.facebook.com/events/389611411172123/

















Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи