Търсене в този блог

понеделник, 8 април 2013 г.

ДВЕ ТЕХНИКИ ЗА ИЗРАБОТКА НА ВЪЛНЕНИ ЦВЕТЯ - КУРС ПО ФИЛЦ

На хората, които имат бегла представа от филц, фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна, искам да кажа, че ярките цветя от вълна могат да се правят по много и различни начини.  При всяка отделна техника украшението добива съвсем различен характерен вид.
 
Разбира се, може да направите цвете и чрез "свободна" техника и вдъхновение, но има някои типове цветя, които се правят по точно определен метод и тази конкретна визия на филцовото творение може да се постигне единствено по този начин!
 
Когато говорим за филцови цветя, говорим категорично и само за тези от вълна! Създаването на повечето от тях отнема много време и изисква посвещаване, майсторство и любов, за да бъдат красиви и желани като онези в природата, които ни вдъхновяват!
 
Това занимание от курса по филц е посветено на две различни техники за съдаване на плъстени цветя. Всъщност видовете цветя, които могат да се направят чрез тези техники са доста повече.
 

Ден: 14 април 2013, неделя
Място на провеждане: София, кв. Суходол
Време на провеждане: от 11 до 14 часа.
Времетраене: 3 часа.
Цена: 30 лв.
Материалите са включени в цената.

За записване и потвърждаване: Светлана Костова – 0887 99 31 66, 0878 99 38 66

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

Участниците трябва да си носят две памучни хавлиени кърпи.

Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни.


Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.
Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.

Тук може да откриете моите цветни фантазии, сътворени от вълна:

Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи