Търсене в този блог

вторник, 11 февруари 2014 г.

ПЛЪСТЕНЕ С МАЛКИ ОБЕМНИ ШАБЛОНИ - обличане на сапун с вълна, създаване на цвете, грахови шушулки, свещник. КУРС ПО ФИЛЦ.

Повтарям отново този урок за всички, които не успяха да го посетят преди месец и за всички, които искат да научат нещо различно и с много приложения, съм готова да споделя моя опит и открития в тази насока.


Намирам това занимание за много практично, защото дава много възможности за изграждане на малки обемни форми, които е почти невъзможно да създадете по друг начин. Те могат да бъдат използвани за направата на оригинални и много различни цветя, бижута, декорация, да станат част от други аксесоари, дрехи, пана и килими.

Има и доста тънкости, които е добре да се знаят, за да се работи с лекота.


1. Ароматен сапун се облича с вълна.Започваме с едно много приятно приложение на плъстенето :) - облечен с вълна сапун.

Може да се използва за ароматизатор в гардероба, но е подходящ и за къпане, при което добре масажира кожата.

Когато е направен с по-груба вълна има и ексфолииращ ефект.

Сапунът е много приятен за подарък.
Може да се украси с лентичка или панделка.

2. Обличане на различни обемни форми.
3. Идеи за създаване на цветеТака получените обемни форми от вълна могат да се използват за създаване на цветя-брошки или да станат част от различни артистични композиции.


Това, което ще научите, е мое лично достижение и опит!


http://www.etsy.com/listing/176973040/calla-lily-elegant-white-and-mint-spring


http://www.etsy.com/listing/173350512/light-blue-flower-with-white-leaves-and  4. Как да направим грахови шушулки?
За бижута или декорация! 
Може да бъдете сигурни, че ще бъдете уникални и много оригинални!

Това, което ще научите, също е мое лично достижение и опит!

   5. Създаване на оригинална ваза или светилник от буркан.

Ден: 16 февруари 2014, неделя
 Време на провеждане: от 11 до 15  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.
  
 Място на провеждане: София, кв. Суходол
За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66Напомням на участниците, да си носят някакво пликче, за да отнесат у дома творенията си.

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!
Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 
Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения. Две занимания могат да бъдат слети за провеждане в един ден.

Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.

Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи