Търсене в този блог

вторник, 21 април 2015 г.

Направи си плъстена картина (пано). ТВОРЧЕСКА ФИЛЦ РАБОТИЛНИЦА.

Изработка на малко цветно пано (картина) от вълна с мокра техника (плъстене) по предварително създаден проект с отчетливи контури и спазване на предварителния замисъл чрез негативен (обратен) метод на орнаментиране и последващо живописно рисуване с вълна



Това е един от най-древните методи за изработка на плъсти - килими, дрехи и други изделия, където е необходимо, да се спазят традиционни изисквания за символите и композицията.

От друга страна, той е изключително съвременен с възможността за създаване на истински произведения на изкуството със средставата на текстила.
Вече се използва все по-широко от съвременни художници и дизайнери, които създават предварително проектите си на хартия или компютър.


Това занимание от курса по филц е едно от най-вълнуващите, защото показва Твореца у всеки един човек. То често разбужда заспалия или потиснат дух на съзидание и винаги има отключващ и вдъхновяващ ефект за всеки в ежедневния му живот. 

Трепетът на творчеството не може да се замени с нищо друго! 

А вълната е благодатна материя, когато подходите към нея с любов и без притеснение. 
И вашето произведение винаги е уникално, защото такава е природата на взаимодействието на вълната с вашата енергия в процеса на творенето чрез плъстене.

Участниците ще се запознаят с два от начините да се направи такова произведение и ще изработят своето вълнено пано (картина) чрез осъвременения метод.

За целта е необходимо да сте предварително подготвени с проект върху картон или лист хартия с размери не по-малки от 30 см и не по-големи от 50-60 см.


По-добре е да бъде плоскостно-декоративен, отколкото със сложен живописен рисунък. Може да използвате също така модели и шаблони от интернет, списания и др.

Уменията, които ще добиете на тази работилница, могат да ви послужат не само за създаване на пана, но и на възглавници, чанти, шалове, дрехи, килими, декорация. Ще ви споделя и моя опит, и тънкости.

За да участвате в тази работилница, е за предпочитане да имате известен практически опит в плъстенето на вълна.

Ден: 3 май 2015, неделя
 Време на провеждане: от 11 до 16  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.

 За записване и потвърждаване:
Тел. 0887 99 31 66, 0878 99 38 66

Таксата за участие може да заплатите по избор в брой или с дебитна или кредитна карта на POS терминал на място.
Може да заплатите и предварително чрез PayPal или по банков път, като се свържете с мен, за да Ви дам данните за сметката и да Ви издам фактура.

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!


Носете си непременно две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да приберете творенията си у дома.

Имайте предвид, че обикновено времето на работилницата за създаване на подобно пано не е достатъчно за окончателното му завършване и може да се наложи да направите това у дома.



Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или в празнични дни. 

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .




Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.


Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи