Търсене в този блог

събота, 3 януари 2015 г.

ФИЛЦОВИ РОЗИ - ЦВЕТЯ, КОИТО НЕ ВЕХНАТ! ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА.


Обичам розите във всичките им разновидности, цветове, аромати!


Обичам да ги пресъздавам чрез изкуството на плъстене на вълна, познато и като филц. Развихрям фантазията си, а резултатът винаги е удовлетворяващ. 

Близка до природата или плод на въображението, всяка филцова роза е уникална! 

Освен че не вехнат, тези цветя от вълна са стилни, оригинални и неповторими! 








Могат да бъдат използвани като брошки-украшения за вашите дрехи, шалове, шапки, чанти, колани, за косата или за декорация.

А може да ухаят като истински, ако им добавяте аромата на любимия си парфюм или етерично масло. Това ухание ще бъде трайно дори за най-летливите аромати, защото вълната има невероятното свойство да го запазва с дни.

Аз обичам да оживявам моите рози с истинско българско розово масло, чийто аромат обожавам! 





Има много начини да се направи цвете от вълна чрез плъстене. По-точно казано, има десетки такива начини! При всяка отделна техника украшението добива съвсем различен характерен вид. Това занимание от курса по филц е посветено на моите начини да създавам плъстени рози, но типовете цветя, които може да направите са много повече.

И още едно уточнение:

Когато говорим за филцови цветя, говорим категорично и само за тези от вълна! 


Ние не работим с готов фабричен плат, с готов филц, а сами създаваме материята, формата и структурата на цветята от безформената маса на непредената вълна!



Знаете ли, че често изработката на едно наистина красиво цвете-брошка от плъстена вълна отнема от 2 до 4-5 часа, а може и повече?! 


По-важно обаче е, че създаването на такива цветя изисква посвещаване, майсторство и любов, за да бъдат красиви и желани като онези в природата, които ни вдъхновяват! 

За времето на заниманието ще усвоите 3 техники за направата на филцови рози и ще си тръгнете със своите цветя, а довършителните работи по тях и превръщането им в украшения ще направите в къщи.

Ден: 11 януари 2015, неделя
 Време на провеждане: от 11 до 16  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.


 Място на провеждане: София, кв. Суходол
За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66


Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона! 
Участниците трябва да си носят две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесат творенията си у дома.



Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 





Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , 
програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .

Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.



Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.



Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи