Търсене в този блог

вторник, 13 януари 2015 г.

ИЗРАБОТКА НА ФИЛЦОВА ЧАНТА. ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЦА.


Искате ли да имате аксесоар, който е единствен, неповторим и при това собственоръчно изработен!

Бижу, шал, шапка, чанта, дреха - всичко това е възможно да създадете от вълна в техниката, която е особено популярна през последното десетилетие. Аз обичам да я наричам филц по името, с което за първи път я срещнах, но имената й са много - плъст, кече, фелт... 

Всички те означават едно - много фантазия, необятни възможности и оригиналност!

А когато бъдат съчетани и с майсторство, резултатът е истинско изкуство!

Има много видове чанти и много начини те да бъдат изработени в тази техника.


В това занимание от курса по филц ще се запознаем с основните принципи на работа, направата на шаблон и плъстене само с вълна, изработката на дръжки и прикачването им без допълнителни метални приспособления и инструменти. 

Ще изработим не много сложен модел чанта с капак и вътрешно джобче (джобчета).

Разбира се, това занимание не може дори да спомене, камо ли да изчерпи десетките начини, техники и тънкости, които съществуват при направата на чанти чрез плъстене и създават невероятното многообразие от истински шедьоври в това отношение! То само ще бъде едно докосване до умение или занаят, в които може да се влюбите.





Колкото и вдъхновяващо да е това, приятели, моля ви, имайте предвид, че участието в заниманието все пак предполага наличието на практически опит и добро ниво на умения при плъстенето на вълна.

Времето на курса от 5 часа е недостатъчно за окончателната изработка на вашите прекрасни творения и ще се наложи те да се довършват или доукрасяват вкъщи.
Все пак, най-важното е усвояването на принципите на работа, някои тънкости и практически опит по време на заниманието!

Може да помислите предварително за дизайна на вашата чанта!


     



Ден: 17 януари 2015, събота
 Време на провеждане: от 11 до 16  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 60 лв.
Материалите са включени в цената.


 Място на провеждане: София, кв. Суходол
За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66


Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!


Участниците трябва да си носят две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесат творенията си у дома.




Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .


Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.

Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.




Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи