Търсене в този блог

събота, 31 януари 2015 г.

НАПРАВИ СИ ОРИГИНАЛЕН ШАЛ в техника НУНОФЕЛТ (НУНОФИЛЦ)! Творческа работилница.Шалът винаги е бил и ще бъде желан аксесоар за всяка жена. 

Някои шалове са практични, други не толкова :), но винаги искаме те да са красиви, защото освен да топли или покрива части от тялото на жената, шалът допълва тоалета. 

Често играе ролята на акцент, който привлича вниманието или го отвлича :). 

Шалът може да разкаже история или да играе роля :) 

Многоликият шал в зависимост от сезона може да бъде дебел и сгряващ или нежен и ефирен. 

В преходните сезони обаче шалът често играе ролята на самостоятелна дреха. Няма по-подходящ аксесоар за пролетта и есента от красив нунофелт шал или пелерина, които обгърщат в нежна и деликатна прегръдка, когато ви е хладно. 

Nunofelt - Nunofilz - Нунофелт е вълшебната техника за плъстене на вълна върху готов плат.


Измислена е преди около 30-на година от една японска и една австралийска художничка. „Нуно“, преведено от японски, означава „тъкан“.

Вълната и използваният готов плат стават едно цяло в процеса на заплъстяване и образуват изцяло нова структура, която има много интересен релеф и окраска.

Най-изисканите и естетични комбинации се получават, когато заедно с вълната се използват тъкани от естествени влакна като вълна, коприна, лен, памук.

При всички случаи крайният резултат от съчетаването е винаги уникален, като произведение на изкуството, което можем да превърнем в аксесоар, пано или дреха.

Това е причината тази техника и създадените чрез нея дрехи и аксесоари да добиват все по-голяма популярност и свои верни почитатели. Защото въпреки забързания и унифициран делник съм убедена, че всеки човек иска да бъде различен и по някакъв начин да изрази своята индивидуалност. А подобен аксесоар винаги е уникален, защото не може да бъде повторен!

Когато пък го създадете със собствените си ръце, той ще изразява Вас и ще се изпълвате с радост и удовлетворение, всеки път, когато го носите!
Искате ли да опитате?!На тази творческа работилница ще научите един от възможните начини да направите своя шал.
  • Запознаване с техниката нунофелт (нунофилц).
  • Защо съчетаваме плат и вълна? 
  • Кои платове са подходящи и кои не?
  • Технически и естетически изисквания.
  • Редене на вълната и плъстене - тънкости и особености.
Моля, имайте предвид, че ВРЕМЕТО НА КУРСА ОТ 5 ЧАСА ОБИКНОВЕНО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЗА ОКОНЧАТЕЛНОТО ЗАВЪРШВАНЕ НА ВАШИТЕ ТВОРЕНИЯ и се налага да направите това вкъщи.

Необходими материали за заниманието:
Трябва да си осигурите сравнително тънък плат с рехава структура от естествена материя от коприна, вълна, лен или памук, в краен случай - вискоза. Може да бъде и готов шал с характеристиките, изброени по-горе.

Напомням ви, да си носите поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете у дома творенията си.

Ден: 22 февруари 2015, неделя
 Време на провеждане: от 11 до 16  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Вълната е включена в цената, платът не е.
Ако не успеете да намерите подходящ плат, разполагам с няколко памучни шала в бежово и кафяво, чиято цена е 12 лв.

 Място на провеждане: София, кв. Суходол

Максимален брой участници 3 човека!

За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66

Таксата за участие може да заплатите в брой или с дебитна или кредитна карта на POS терминал на място.
Може да заплатите и предварително по банков път, като се свържете с мен, за да Ви дам данните за сметката и да Ви издам фактура.

Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!
Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 

Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .


Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.


Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да откриете на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми и да получавате редовни известия за всяка публикация.Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи