Търсене в този блог

неделя, 11 януари 2015 г.

ФИЛЦОВИ БИЖУТА В СУХА И МОКРА ТЕХНИКА - ПЛЪСТЕНЕ НА МАЛКИ ОБЕМНИ ФОРМИ. Неделна работилница.




Знам, че повечето от вас харесват филцови бижута, както и оригиналните съчетания на вълнени елементи с дървени, метални или стъклени детайли. Уникалното естествено излъчване на вълната не може да бъде заменено с нищо!

Много хора се влюбват във филца, виждайки именно филцови бижута.  У тях се разпалва желанието не просто да имат такива, но и да си направят сами подобни.



Това занимание от курса по филц ще ви научи, как да изработвате основните форми за бижута.

И както в простотата се крие съвършенството, сигурно сте разбрали, че създаването на едно топче, шнурче или друг елемент, може да е по-трудно от направата на нещо по-голямо и по-сложно. Много хора се сблъскват с непреодолими трудности в това отношение.



Наученото по време на работилницата и прилагането му след това ще ви даде възможността да го използвате като акцент не само при бижутата, но и в различни други изделия като брошки, чанти, дрехи.




Има основни правила и тънкости, познаването на които ще ви позволи да бъдете удовлетворени от резултата при направата на своите филцови бижута. На тях е посветено това занимание.


Ден: 18 януари 2015, неделя
 Време на провеждане: от 11 до 16  часа.
Времетраене: 5 часа.
Цена: 50 лв.
Материалите са включени в цената.

 Място на провеждане: София

За записване и потвърждаване:
Светлана Костова –  0887 99 31 66, 0878 99 38 66


Моля, потвърждавайте предварително присъствието си или при невъзможност да дойдете, се обаждайте по телефона!

Напомням ви да си носите поне две памучни хавлиени кърпи и някакво пликче, за да отнесете у дома творенията си.



Курсът по филц се провежда в събота и/ или неделя, като всеки път темата е различна и се изучават разнообразни техники и тяхното приложение.

При наличие на желаещи и след предварително уточняване на деня и часа провеждам и индивидуални занимания в дните на работната седмица или през почивните дни. 







Примерната програма на основния курс по филц (курсът за начинаещи) е показана в тази страница на блога ми: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_5.html , програмата на курса за напреднали тук: http://svetlanaarts.blogspot.com/p/blog-page_18.html .


Редът на заниманията може да търпи известна промяна в зависимост от нивото и желанието на участниците, но трябва да се спазва определена последователност в зависимост от сложността на усвояваните умения.



Информация за заниманията на курсовете по филц (фелт, плъст, нетъкан текстил от вълна), които провеждам за начинаещи и напреднали, може да намерите на страниците на блога ми и редовните публикации в профилите ми в фейсбук, туитър и Гугъл+, където може да откриете и моите цветни фантазии, сътворени от вълна:


Може да станете член на блога ми http://svetlanaarts.blogspot.com/ и да получавате редовни известия за всяка публикация.




Светлана Костова - ЛАнААрт

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Translate

Последователи